Home/Cloud platforms
Cloud platforms 2017-06-28T16:26:20+02:00

Cloud Platforms; Public, Private en Hybrid

Kort samengevat is de cloud is niet meer dan een virtuele omgeving waar je optimaal en veilig al je ICT kunt onderbrengen.

Cloud technologie heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen en is allang niet meer spannend of eng. Sterker nog; bijna alle bedrijven vinden tegenwoordig hun weg in de cloud. Werken, delen, opslaan, beheren; de cloud is de perfecte oplossing voor alle digitale processen.

Het is efficiënt, reuze handig, altijd beschikbaar en ook nog eens een flinke kostenbespaarder. Zeker als je weet hoe je de verschillende platforms werken, wanneer je moet kiezen voor de Public of Private cloud, en hoe je ze slim kunt combineren tot een Hybrid cloud.

Neem contact op

Public Cloud

De Public cloud is de klassieke cloud, zoals die begin deze eeuw voor het eerst geïntroduceerd werd. Alle data, software etc wordt van buitenaf (de virtuele wolk) geleverd aan het bedrijf.

Je hebt zelf dus verder geen hardware, ICT-personeel, security of serveropslag nodig. Bekende voorbeelden hiervan zijn Office 365, Dropbox, Hotmail en Google Drive. De aanbieder waar je de clouddiensten bij afneemt, bepaalt zelf welke servers etc. hij hiervoor gebruikt. Het is in de Public Cloud dus mogelijk dat een deel verhuurd wordt aan de ene klant en een ander deel aan een andere gebruiker.

  • Altijd voldoende capaciteit, maar de leverancier bepaalt waar die komt te staan
  • Perfect voor opslag van grote hoeveelheden data
  • Niet geschikt voor betrouwbare informatie

Meer hierover? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Private Cloud

De naam zegt het al; een Private Cloud (ook wel Corporate Cloud) wordt exclusief gebruikt door één organisatie. Die kan in een eigen datacenter zijn ondergebracht, maar ook extern.

De voornaamste reden voor bedrijven en instellingen om te kiezen voor een eigen cloud-omgeving, is dat die op een veilige manier centrale toegang geeft tot de IT. Wie binnen de organisatie toegang heeft tot welke delen daarvan, kan per afdeling en persoon eenvoudig worden ingesteld. Schaalbaar, flexibel en gecontroleerd. En Bij Cloud voor Bedrijven richten we uw Private Cloud omgeving helemaal in naar uw persoonlijke wensen en eisen.

  • Veilig; geen gedeelde servers met anderen
  • Centrale toegang tot de IT van de hele organisatie
  • Efficiënt en kostenbesparend, want volledig op maat ingericht

Uw eigen Private Cloud? Daar vertellen we u graag meer over.

Neem contact op

Hybrid Cloud

De Hybrid Cloud is eigenlijk ‘the best of both worlds’, waarin je slim gebruik maakt van de voordelen van zowel de Public als de Private Cloud.

Logisch dat je gevoelige informatie en bepaalde bedrijfsprocessen via de Private Cloud laat draaien, maar die is wel een stuk duurder. Voor het opslaan van grote hoeveelheden data, ben je in de Public Cloud stukken voordeliger uit. Dankzij de onderlinge koppeling van beide Clouds is bijvoorbeeld het snel uitwisselen van data geen enkel probleem. Net zoals werknemers die thuiswerken, of vanaf een andere locatie willen inloggen.

  • Goedkoop opslaan en toch veilig werken
  • Onderlinge uitwisseling tussen beide clouds
  • Op maat ingericht naar de behoeftes van uw organisatie

Bij Cloud voor Bedrijven hebben we fantastische hybride oplossingen, die we helemaal kunnen finetunen naar uw wensen en waarbij u alleen betaalt voor wat u daadwerkelijk gebruikt. Als u contact met ons opneemt, vertellen we u daar graag meer over.

Neem contact op